Többcélú Kistérségi Társulás

Menü
 

Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás 

 A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás a Székesfehérvári Kistérségi Fejlesztési Tanács átalakulásával, a területfejlesztési feladatok megvalósítása területén jogfolytonos tevékenységet folytatva az érintett 18 település Csór, Füle, Iszkaszentgyörgy, Jenő, Kőszárhegy, Lovasberény, Moha, Nádasdladány, Pátka, Polgárdi, Sárkeresztes, Sárkeszi, Sárszentmihály, Szabadbattyán, Székesfehérvár, Úrhida, Vereb, Zámoly egybehangzó döntésével 2005. május 11-én alakult meg. 2007-ben kezdeményezte a kistérséghez csatlakozását Bakonykúti Község Önkormányzata, illetve társulást váltott Vereb Község Önkormányzata. Füle Község Önkormányzata 2016. január 1-jei hatállyal vált ki a társulásból.
 
 
A társult Önkormányzatok képviselő-testületei a közös célok megvalósítása érdekében a Társulási Megállapodásban rögzített módon szervezik és oldják meg a hétközi, illetve hétvégi háziorvosi alapellátási központi ügyelet működtetését. 
 
 Társulás településeinek összlakossága 2019.01.01. adatok szerint: 132.247 fő
 
Társulás székhelye: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.
 
Társulás legfőbb szerve a Társulási Tanács, szavazati joggal rendelkező tagjai a Társulásban résztvevő önkormányzatok polgármesterei.
 
Társulási Tanács választott elnöke: dr. Cser-Palkovics András,
Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere
 
Társulási Tanács alelnöke: Nyikos László
Polgárdi Város polgármestere
 
 

Székesfehérvár- Tác Önkormányzati Társulás

OKMÁNYIRODA

E-önkormányzat

Döntés


Bejelentkezés

Rendezvény