Többcélú Kistérségi Társulás

Menü
 

 
  Közélet  -  2014. 07. 16. 08:52  -  www.szekesfehervar.hu
Tisztelgés a 17-esek emléknapján a Zichy-ligetben
  
A Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred tiszteletére szerveznek megemlékezést pénteken a Zichy-ligetben. A ünnepségen Zelei József, az első világháború centenáriumi békenagykövete zászlószalagot adományoz a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság számára.
Székesfehérváron hagyományosan minden évben megemlékeznek az első világháborúban harcolt Magyar Királyi 17. Honvéd Gyalogezred hőseiről. Az idei eseményt a város Önkormányzata szervezi a Magyar Honvédség Összehaderőnemi Parancsnoksága, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, valamint a Krajczáros Alapítvány közreműködésével.
A esemény 14.00 órakor kezdődik a hősi halottak emlékművénél. A történelmi zászlók bevonulása és a Himnusz elhangzása után köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd Zelei József, a ”Két keréken a Nagyvilágban” békemisszió kerékpárosa, a Világ Kerékpáros Békenagykövete az I. világháború 100. évfordulója emlékére zászlószalagot adományoz az MH Összhaderőnemi Parancsnokság részére. Az adományozást követően Zelei József köszöntőt is mond, majd Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka tiszteleg beszédével a 17-esek előtt. A megemlékezés koszorúzással, majd a Szózat elhangzásával ér véget.
 
A programot követően „Fehérvári 17‐esek – Művésztelep 2014‐2018” címmel az első világháborúra emlékező festménykiállítás nyílik a Tiszti Klubban. A tárlatot Fucsku Sándor ÖHP parancsnok és Stencinger Róbert hadtörténész nyitja meg.