Többcélú Kistérségi Társulás

Menü
 

 
  Városfejlesztés  -  2017. 02. 22. 18:48  -  www.szekesfehervar.hu
Nagyfelújítás kezdődik két ütemben a Szivárvány Óvodában
  
A Szivárvány Óvodába járó gyermekek mindennapjai válnak komfortosabbá azokkal a tervezett fejlesztésekkel, amelyekről ma egyeztetett Székesfehérvár polgármestere az óvodaigazgatóval. A Zombori úton működő intézményben idén 45 millió forintos felújítás indul, a jövő évben tervezett beruházással pedig megoldódik a legnagyobb gondot jelentő csapadékvíz-elvezetés is az óvodában. 
Intézményi és szülői jelzések is érkeztek a Szivárvány Óvodából az elmúlt időszakban, hogy műszaki problémák nehezítik meg a mindennapokat, és sokan féltik gyermekeik biztonságát. Közel 200 kisgyermek jár az intézménybe, amelyben az elmúlt években több felújítást is elvégezetett már a város. A nyílászárók cseréjére 2014-2015-ben került sor, de többször javították a mennyezet vakolat-leválásait is.
Mint a szerdai egyeztetésen elhangzott: a vizesedő falakra az igazi megoldást az a két ütemben megvalósuló nagyfelújítás jelentheti, amelynek első részére a fedezet már szerepel a város 2017-es költségvetésében – tájékoztatta Székesfehérvár polgármestere az óvoda igazgatóját. A 45 millió forintos beruházás keretében korszerű, ún. „lélegző” anyaggal újravakolják a homlokzatot, cserélik az épület tetőhéjazatát és járdafelújításra is sor kerül.
 
A legnagyobb problémát a csapadékvíz-elvezetés jelenti az óvodában, amelyet a Zombori úton futó városi csatornarendszerhez kapcsolódva lehet megoldani. A komplex megoldás jövő évben meg is valósul, amikor a teljes utcában cserélik a vízi-közműveket és 280 millió forintos ráfordítással útfelújításra is sor kerül. Ebbe a városi hálózatba kapcsolható majd be az intézmény belső csapadékvíz-elvezetési rendszere. A kiviteli tervek már rendelkezésre állnak, a 2018-ban zajló víziközmű-cserét követően indulhat a kivitelezés. A Szivárvány Óvodában tervezett felújítások ütemezése az előkészítő munkától és az engedélyeztetéstől függően alakul, a pontos ütemezésről részletes tájékoztatást kapnak a szülők, valamint az intézmény.