SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
 
  Közélet  -  2012. 02. 01.
Az iskola rendőre a Zentaiban - fókuszban az internet és a balesetmegelőzés
 A Zentai Úti Általános Iskolában folytatódott a több éve tartó „Iskola rendőre” programsorozat. Somogyi Péter az intézmény iskolarendőre, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa a baleset megelőzésről és az internet okos használatáról beszélt a diákoknak. A rendhagyó órákkal párhuzamosan pedig elsősegélynyújtó tanfolyamot is tartottak az iskolában, ahol a gyerekek gyakorlatban is elsajátíthatták, mi a teendő, ha társukat baleset éri.
 
 Somogyi Péter kiemelte, hogy meglepő milyen sok 10-11 éves gyerek használja nap mint nap az internetet, azon belül is a Facebook-ot, aminek használatakor különösen nagy figyelmet kell annak szentelni, milyen adatokat adunk meg magunkról.
 
 Egy-egy ilyen foglalkozás után a gyerekek jobban odafigyelnek egymásra, magukra és az értékeikre is. Mindamellett pedig sokszor alakul ki szoros kapcsolatot a rendőr és a diákok között. A rendhagyó órákkal párhuzamosan elsősegély nyújtó tanfolyam is folyt az intézményben. Ezen, szakember segítségével próbálhatták ki a diákok gyakorlatban, mi a teendő, ha egyik társukat baleset éri.
Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás