SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
Királyi régió

Királyi régió – Királyok városa

Székesfehérvár volt a magyarság első valódi városa, számos látnivalója és sokszínű kulturális életének köszönhetően kedvelt úti cél a turisták körében

Kihagyhatatlan emléket visz magával az, aki egy séta alkalmával megtekinti a belvárosát, benne régészeti, képzőművészeti gyűjteményeit, különleges és értékes köztéri alkotásait, csodás barokk palotáit, apró tereken megbúvó elbűvölő szobrait.
 
A fehérvári családok és az ide látogató turisták kedvelt új, zöldövezeti pihenőhelye, a történelmi belváros közvetlen közelében található Koronás Park. A játszópark a magyar nép – kiemelten a város – történelmét, a különböző korok emberének szokásait mutatja be.
 

 

Kulturális életének sokszínűségét bizonyítja a nyári fesztiválszezon gazdag programkínálata: az évente megrendezett Koronázási Ünnepi Játékok a Nemzetközi Néptáncfesztivál, a Fehérvári Zenei Fesztivál, az Alba Regia Jazz Fesztivál, számos szabadtéri koncert valamint a Vörösmarty Színház társulatának szabadtéri színpadon tartott előadásai.
 A városba érkezőket tíz szálloda, köztük a Hotel Magyar Király **** és a Hotel Novotel **** várja. 2015 tavaszától újabb négycsillagos szálloda, az Alba Medical Hotel is várja az egészségügyi, turisztikai és üzleti céllal érkező külföldi és hazai vendégeket.Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás