SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
Lendületben

Székesfehérvár tőkevonzó képessége országos szinten kimagasló, adottak a magas hozzáadott értékű infrastrukturális feltételek

Az ezeréves Székesfehérvár hatalmas fejlődési ívet járt be, a hazai településhálózat erős tagjává vált. A városvezetés célja, hogy Székesfehérvár az ország gazdaságában betöltött kiemelkedő szerepét megőrizze és azt továbbfejlesztve nemzetközi szinten jegyzett gazdasági erőcentrummá váljon.
Ehhez szükséges Székesfehérvár társadalmi – gazdasági – környezeti életképességének fenntartása, vonzó egymást erősítő gazdasági és lakossági letelepedési célterületként való megerősítése.

Kiemelt célkitűzések 2014–2020-as időszakra:

Gazdasági célok:

  • Székesfehérvár európai szinten is számon tartott gazdasági erőcentrummá történő fejlesztése
  • A magasabb hozzáadott értékeket képviselő ágazatok letelepedésének ösztönözése

Társadalmi célok:

  • Székesfehérvár népességmegtartó erejének megőrzése, a társadalmi szolgáltatások és környezet feltételeinek javításával
  • Életminőségi tényezők magas szintű biztosítása karakteres városi attraktivitás (kommunikáció, kultúra tekintetében)

Környezeti célok:

  • Székesfehérvár, a városi környezeti és infrastrukturális elemek jó állapotával szolgálja a helyi lakosságot és gazdasági szereplőket

Területi célok:

  • Székesfehérvár térségi központ szerepének kibontakozása, szolgáltató várossá válás útján

    A szabadidősport, a diáksport, az utánpótlás és az élsport igényeit együtt szolgálják a jövőben kezdődő városi fejlesztések.

Alba Aréna Multifunkcionális jég- és Rendezvénycsarnok

A 7 hektáron elterülő, háromszintes, 6000 néző befogadására alkalmas Kontinentális Jégkorong Liga (KHL) előírásainak is megfelelő csarnok 2016-ra készül el, mely sportrendezvények, szabadidős programok, kulturális események lebonyolítására is alkalmas lesz.
 

Honvédelmi Minisztérium

Székesfehérvár ezer éve visszatekintő katonaváros, Szent István óta rendelkezik ilyen jellegű hagyományokkal. A városban alakult meg 2007. január 1-jével a Magyar Honvédség (MH) Összhaderőnemi Parancsnoksága. A miniszterelnökségi decentralizációs törekvéseknek megfelelően jó esélye van annak, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön legkésőbb 2016 elejéig
 

Sóstói Stadion fejlesztése

A 14.000 fő befogadására – UEFA IV-es kategóriájú, nemzetközi mérkőzések rendezésére – alkalmas zárt, katlanszerű stadion előreláthatólag 2016 elejére készülhet el. A sportlétesítménynyel egyidejűleg az stadion környezete is megújul, mellyel együttesen mintegy 9 milliárd Ft fejlesztés valósul meg.

 

Börgöndi repülőtér fejlesztése

Kereskedelmi és polgári hasznosítású repülőtér kialakítása, a gazdaságfejlesztési igényekkel és lehetőségekkel összhangban.
 
 


Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás