SZÉKESFEHÉRVÁR PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Váltás a grafikus oldalra
Hírek
Bajnokok városa

Székesfehérvár igazi sportváros

Csapatsportok évek óta meghatározzák Székesfehérvár mindennapjait. A kiemelt csapatsportágak mindegyike (futball, kosárlabda, jégkorong, kézilabda, vízilabda) megtalálható városunkban.
Három nagy, nemzetközi kupákon is bizonyított klub is működik Fehérváron, – Sapa Fehérvár AV19, Videoton FC, Alba Fehérvár Kosárlabda Csapat – melyek stabilan szállítják az eredményeket.

A város klubjaiban öt-hatezer igazolt sportoló van, rajtuk kívül további kétháromezren látogatják rendszeresen az edzéseket, és további négyezren a nyitott tornaterem programba bekapcsolódva
sportolnak. Székesfehérvár sokadszorra nyeri el a legsportosabb város címét a kihívás napján. Szeretjük
és csináljuk is a sportot… sokan, egyre többen.
 
A Sóstói Stadion 15.000 néző befogadására képes, jelenleg a Videoton FC futballcsapata játssza pályáján hazai mérkőzéseit.

 
Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrum a profi atléták mellett az amatőr futókat és a szabadidősportot is szolgálja, közösségi térként is funkcionál.
 
 
A Vodafone Sportcentrum a kézilabda kivételével bármilyen teremsport űzésére alkalmas (kosárlabda, kispályás foci, röplabda, asztalitenisz stb.). Jelenleg az Alba Regia Sport Club otthona.
 
 
Csitáry G. Emil Uszodában egy nyolcpályás versenymedence, egy tanmedence és egy fűtött, fedett kültéri medence található. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszó- versenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak.
 
 

Tömegsport

A város anyagi és erkölcsi támogatása az élsportban és a tömegsportban egyaránt megtérül.
Székesfehérvár Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogassa és ösztönözze is a szabadidős tevékenységeket, az amatőrsportot. Futópályák „nőnek” ki városszerte a földből, megszépített, folyamatosan gondozott parkok, ligetek csábítják a helyieket sétára, kocogásra, biciklizésre.
 


Hírportál
Önkormányzat
Civil
Kultúra
Turizmus
Ifjúság
Gazdaság
Sport
Egészség
Oktatás
Sajtó
Karrier

Köszöntő

Ügyintézés

Városüzemeltetés
Kérdőív a közösségi fejlesztésekhez

Hírlevél feliratkozás